Sommerskole for yrkesfagelever

Sommerskole_ Foto Aust-Agder fylkeskommune

Finnmark fylkeskommune ønsker at gjennomføringen i videregående skole i Finnmark skal øke. Vi har også et klart ønske om at du som elev skal få realisert dine fremtidsdrømmer om videre utdanning, læreplass og jobb.Derfor gir vi deg som ikke har fått vurdering, står i fare for å stryke eller har strøket i fagene matematikk og naturfag på VG1 en ny sjanse.

Det er første gang elever i Finnmark får tilbudet om sommerskole med avsluttende eksamen.

Gratis

Sommerskolen er gratis. Sparebankstiftelsen har gitt Finnmark fylkeskommune 500.000 kroner til tiltaket.

Om kursene

Matematikk

Kurs i matematikk 1 (praktisk) med eksamen Vg1 yrkesfag: Kurset er for deg som har strøket i standpunkt eller eksamen på yrkesfag. Kurset er derfor eksamensrettet. Elever og læringer med IV vil ikke få godkjent ny eksamen men må gå opp som privatist. Mål for kurset er at du skal bli i stand til å bestå hovedmålene i Vg1 for yrkesfag. NB! Kurset gjelder bare for de som har praktisk matematikk.

Naturfag

Kurs i naturfag 1 med eksamen Vg1-yrkesfag: Kurset er for deg som har strøket i standpunkt eller eksamen i naturfag på yrkesfag. Du får gå opp til eksamen på slutten av kurset. Elever og læringer med IV vil ikke få godkjent ny eksamen men må gå opp som privatist.

Du får undervisning i de viktigste hovedmålene du har hatt i faget samt praktiske øvelser.

Praktiske opplysninger

  • Kursene varer i 14 dager fra 08.00 til 15.30
  • Du får 1 time pause midt på dagen
  • Du får gratis frokost og lunsj
  • Eksamen umiddelbart etter gjennomføring

Påmelding og kontakt

Kontakt skolen direkte for nærmere informasjon om tidspunkt for skolens kurs. Påmeldingen skjer direkte til skolen per e-post eller telefon:

  • Myspace
  • Tips en venn
  • Skriv ut